Vlada Republike Slovenije je sporočila, da se za sedem dni podaljšujejo ukrepi za zajezitev in obvladovanje epidemije covid-19. To pomeni, da se v ponedeljek, 30. 11. 2020 za vse učence nadaljuje izobraževanje na daljavo.
O vseh nadaljnjih navodilih vas bomo sproti obveščali.
Zaposleni na OŠ Mežica smo vam vedno na voljo za morebitna vprašanja in dileme.
Vsi si želimo in prizadevamo, da bi naši učenci skozi to obdobje šli dobro, da ne bi doživljali morebitnih stisk ter da bi vse učne in druge izzive uspešno premagovali.

Hkrati vas tudi obveščamo, da je ponovno vzpostavljen tudi Telefon za psihološko podporo prebivalcem ob epidemiji COVID-19. Na brezplačni telefonski številki 080 51 00, 24 ur na dan, vse dni v tednu nudijo strokovno pomoč izkušeni psihologi, psihoterapevti in drugi strokovnjaki s področja duševnega zdravja. S telefonom se želi zagotoviti dostopna podpora ljudem, ki se v času epidemije in z njo povezanih kriznih ukrepov soočajo z različnimi stiskami.
Telefon je nastal v sodelovanju Nacionalnega inštituta za javno zdravje, zdravstvenih domov po Sloveniji, Društva psihologov Slovenije, Rdečega križa Slovenije, Slovenske krovne zveze za psihoterapijo, Zaupnega telefona Samarijan, Združenja zakonskih in družinskih terapevtov in Zveze prijateljev mladine Slovenija –TOM telefon.
Aktualna dogajanja in negotove razmere, ki jih s seboj prinaša drugi val epidemije, v mnogih ljudeh krepijo občutkenegotovosti, nemoči in izgube nadzora. Nekateri ljudje se lažje soočajo z izzivi, nekaterim pa predstavlja aktualna situacija realno grožnjo z vidika izgube zdravja, zaposlitve, socialno-ekonomskega preživetja. Že obstoječe težave lahko postanejo za posameznike v prihodnje še težje obvladljive.
Telefon je namenjen krajšim pogovorom za:
• čustveno podporo pri obvladovanju tesnobe, strahu, jeze in drugih čustvenih stanj ter z njimi povezanih odzivov;
• podporo obolelim in svojcem oseb z boleznijo COVID-19;
• podporo ob izgubi bližnjega zaradi bolezni COVID-19;
• podporo ob soočanju z izgubo zaposlitve, čakanjem na delo ali težavah, povezanih z delom od doma;
• priporočila in podporo pri usklajevanju delovnih obveznosti in družinskega življenja;
• podporo pri soočanju z osebnimi stiskami in s težavami v medosebnih odnosih v času izolacije;
• podporo pri drugih izzivih, ki jih prinaša trenutna situacija.