Pod geslom »Mladi glas, sosednja vas« se bodo v okviru Geofestivala 2019, ki ga izvajajo partnerji DS Geopark Karavanke, RRA Koroška, Zavod RS za varstvo narave in Kulturni dom Pliberk v okviru projekta EUfutuR, pri skupnem petju letos že tretjič srečali šolski pevski zbori iz osmih osnovnih in srednjih šol iz območja Geoparka Karavanke.

Čezmejno pevsko srečanje povezuje mlade pevke in pevce iz avstrijske in slovenske Koroške. Namen srečanja je, da se ob skupnem petju spoznamo in krepimo kulturno identiteto v regiji, ki nas združuje. „Želja nas vseh je stati na odru in uživati ob skupnem petju. Pri petju se ljudje srečujejo, odpirajo srca in ustvarjajo prijateljstva terpoznanstva.“

Pevsko srečanje šolskih zborov bo v četrtek, 6. junija, s pričetkom ob 16.00 uri v areni ob dravskem jezu v občini Labot/Lavamünd (pri športnem igrišču). Nastopili bodo šolski pevski zbori iz Labota, Suhe, Pliberka, Globasnice, Dravograda, Kotelj in Mežice. Prisrčno vabljeni, da se nam pridružite in prisluhnite mladim pevcem.